Naši nejmladší na soustředění v Čáslavi

caslav 2017 leto 066 pas

1. den- pondělí: Vlakem jsme přijeli někdy kolem půl jedné a hned jsme spěchali na ubytovnu, kde nás velmi mile přivítali. Rozdělili jsme si pokoje a už na nás čekal oběd. Po obědě měl každý chvilku pro sebe. Děti odpočívaly na pokojích nebo hrály ping pong v hlavní hale. Poté jsme se všichni společně vydali do nedalekého lesoparku Vodranty při atletickém stadionu a děti čekal první, uvítací trénink. Zaběhali jsme si okolo rybníka, dali jsme si pár rovinek a potom už jsme opět spěchali na ubytovnu, kde jsme si všichni dali sprchu a také výborné buchtičky s krémem. Venku na hřišti jsme si zahráli pár seznamovacích her a ještě předtím, než děti zalehly do svých postelí, proběhl krátký ping-pongový turnaj.

2. den- úterý: Ráno proběhl budíček a nečekaná prohlídka pokojů, abychom zkontrolovali, jak si děti umějí udržet pořádek. Po snídani jsme se vydali opět do lesa běhat kopečky. Pak jsme si na hřišti před ubytovnou zahráli pár pohybových her, osprchovali se a šli na oběd. Následoval polední klid, kdy si děti hrály na pokojích. Poté jsme si společně dali svačinu a vydali jsme se navštívit město. Jakmile si děti nakoupily to, co chtěly, přesídlili jsme se na dětské hřiště. Večer jsme se opět vrátili na ubytovnu a už pro nás byla připravena teplá večeře. Po večeři měly děti do večerky ještě chvíli volno, tak hrály ping pong nebo si povídaly na pokojích.

3. den- středa: Jako obvykle ráno proběhl budíček a poté následovala snídaně. Po snídani jsme doběhli až ke stadionu, kde byl domluvený sraz se slavnou držitelkou světového rekordu v běhu na 800 metrů Jarmilou Kratochvílovou. Chvíli jsme si povykládali, poté jsme udělali společnou fotku a nakonec každé dítě obdrželo od této slavné atletky podpis. Potom jsme se šli s dětmi podívat, jak to vypadá v posilovně, kde zrovna trénovali naši starší atleti. Po krátké prohlídce jsme se opět volným klusem odebrali zpět na ubytovnu. Na hřišti proběhl ještě krátký trénink, abychom děti připravili na odpolední závody, které měly před sebou. Po tréninku jsme se naobědvali, na chvíli jsme si odpočinuli v pokojích a pak už jsme mohli vyrazit směrem ke stadionu, kde měly proběhnout závody s dětmi z místního klubu AC Čáslav. Děti soutěžily ve skoku do dálky, v hodu míčkem a také v běhu na 50 metrů, starší kategorie běžely 150 m. Hned po závodu následovalo vyhlášení výsledků a předání sladkých cen. Po příchodu na ubytovnu jsme si dali teplou sprchu a šli jsme na večeři. Večer jsme si zahráli ještě nějaké společné hry, než jsme se všichni odebrali do svých pokojů.

4.den - čtvrtek: Po snídani jsme sbalili pláštěnky, svačiny a vyrazili na výlet do nedalekých Žlebů. Jeli jsme malým motoráčkem, což děti dost pobavilo. V zámecké zahradě jsme si snědli část svačiny, zahráli pár her a vydali se směrem k malé oboře. Prolédli jsme si všechny dravce a zvířátka a děti měly za úkol načerpat všechny důležité informace na kvíz. Při úžasné prohlídce dravců si Filda vyzkoušel, jaké to je, mít dravce na hlavě. Moc se mu to líbilo a všichni mu tleskali. Po skončení představení jsme si ještě na louce zahráli něco her a vydali se na vláček směr Čáslav. A protože zrovna krásně svítilo sluníčko, po příjezdu jsme se vydali otestovat teplotu vody na místní koupaliště, které se nachází přímo v lesoparku Vodranty.  Děti si zahrály volejbal, vykoupaly se a ti méně otužilí pobíhali po trávě nebo odpočívali. 

5. den - pátek: Dopoledne jsme byli trénovat v lese u stadionu. Po cestě ke stadionu od ubytovny jsme si dali rozklus, což všichni včetně těch nejmenších zvládli. V lese jsme udělali rozcvičku, zahráli pár her, vybíhali jsme krátké kopečky, také jsme měřili, do bude nejrychlejší. Před obědem jsme vyklusali nazpět na ubytovnu a těšili jsme se na oběd. V poledním kliduse dohrával ping-pongový turnaj. Odpoledne nás při tréninku stihla bouřka, tak jsme se bleskurychle přesunuli do budovy a připravili jsme dětem vědomostní kvíz. Vítězem se stal tým Maky, Danči a malého Lukáška. Po večeři jsme si zahráli zvukové pexeso a vyhlásili vítěze ping-pongového turnaje. Tím se stali Honza, Jindra a Robert.

6. den - sobota: Ráno nás probudilo sluníčko, po snídani následovalo balení a hlavně pořádný úklid pokojů. Ten nejuklizenější patřil Adriance, jejímu bráškovi a Klárce. A protože jsme to zvládli ještě před obědem, zahráli jsme si ještě pár her venku, poté uvnitř a po obědě jsme vyrazili na vlak. Nikomu naštěstí nebylo špatně a tak jsme zdárně dojeli do Brna, kde děti již vyčkávali rodiče.