I tento rok jsme odjeli do Čáslavi na soustředění. Ani tentokrát nás české dráhy nezklamaly a týden před akcí zveřejnily výluky, které se nás dotkly, a tak jsme museli na poslední chvíli měnit místo odjezdu. Nastoupili jsme do vlaku v Králově Poli, cesta proběhla bez problému a za dvě a půl hodiny jsme už vystupovali a mířili rovnou k ubytování – internátu střední dopravní školy. Mladším dětem vezl kufry pan trenér, za což jsme byli všichni moc rádi. Zastihl nás po cestě ještě déšť, ale byla to jen krátká přeháňka, takže nic nebránilo odpolednímu programu. To jsme se vydali do lesa a rozdělili se na tři skupinky. Nejmenší děti šly s trenérkou Aničkou hrát hry a větší děti si rozdělila trenérka Marky a Verča. To se odběhaly polohovky a rovinky u rybníku a skupinka trenérky Verči dokonce zvládla odběhnut kiláky. Po večeři ještě následoval program v podobě celotýdenní hry. Rozdělili jsme děti do 5 týmů – Klauni, Šmoulové, Tretry, Švestky a Švábi. Tento večer týmy proti sobě soutěžily v židličkované. Docela jsme se nasmáli, ale už se blížila večerka.. Další den nás vzbudilo sluníčko a ani nebylo potřeba obcházet pokoje. Všechny děti byly už vzhůru. Asi natěšené na hlavní bod dne – přespolní běh. Ten se konal odpoledne a závodilo se v disciplínách od 500 m po 2 km. Všichni bojovali až do konce, ale velkou pochvalu si zasloužila zejména Lilianka S., Vojta T., Štěpán Š. a Terka H.
,,Budíček” klepe jedna z trenérek ve středu ráno na pokoje. Děti si provedou ranní hygienu a hurá na snídani. Samozřejmě ne všichni děti jsou vzorní, a tak se čeká na opozdilce, kterým jsou uděleny trestné body. Po snídani mají děti odpočinek, aby nabraly síly na dopolední trénink. Kolem desáté hodiny se vypráví skupina dětí do lesoparku Vodranty, kde bude probíhat trénink. Následuje rozcvičení a rozdělení do skupin na starší a mladší. Skupinka starších dětí jde běhat úseky v délce 150m, které bez problému zvládnou. Skupinka mladších si zahraje hry a poté mají odrazový trénink s kužílky. Po náročném tréninku se vrací skupinka atletů na ubytovnu, kde na ně čeká oběd a zasloužený odpočinek. Ve dvě hodiny čeká na děti autobus, který nás doveze do nedalekého Únonína do dětského parku Heroland. Děti jsou nadšené a protože nejsou z cukru, nepřekazí jim radost ani déšť. V parku si děti vyhrají na lanovce, houpačkách, tříkolkách, velké skákací bublině a dalších prolézačkách. V pauze si samozřejmě koupí nějaké cukrovinky. Kolem páté se vracíme na ubytovnu, kde se děti převléknou a jdou na večeři. Po večeři mají trenérky připravené večerní týmové hry.

 Ve čtvrtek po snídani děti čeká opět dopolední trénink, který bude ale lehčí, kvůli pátečním závodům. Na tréninku se zahrály běhací hry a poté šla starší skupinka dětí na stadion zkusit si pár polohových startů, kde s nimi běhala i jedna z trenérek. Jak už bylo řečeno, děti čekal v pátek závod a tak po šlo po obědě místo tréninku procházkou na náměstí v Čáslavi, kde se nachází spousta obchodů. Jedna z prvních zastávek byla cukrárna, poté hračkářství a také obchůdek s dekoracemi, kde děti nakupovaly dárečky pro maminky, tatínky nebo babičky a dědečky. Nesměla chybět ani návštěva zverimexu, kde se děti chtěly podívat na zvířátka. Na ubytovně už čekala na děti večeře a po večeři opět týmové hry s vodou a kelímky nebo běhací Člověče nezlob se. Poté se společně s trenérkami děti protáhly aby byly dobře připraveny na páteční závod. V pátek dopoledne děti čekaly velké závody na stadionu. Po vydatné snídani a menším odpočinku na ubytovně jsme se společně vydali na stadion, kde se děti nejdříve pořádně rozcvičily, aby pak mohly na sprintu a skoku do dálky jak se patří zazářit, což se jim také podařilo. Na stupních vítězů nechyběli ani závodníci z SK Speed Brno. Pěkné výkony předvedli zejména: Vojta Truska, Gabo Holeček, Anička Muhlhandlová, Anička Mičánková, Štěpán Šerý, Magda Mádrová, Nikča Bukáčková a Verča Bohmová. Po závodech nám všem vyhládlo, a tak jsme zamířili zpět na ubytovnu. Po obědě následoval krátký polední klid, po kterém nás čekal tolik očekávaný výlet na koupaliště, které se nachází přímo v lesoparku Vodranty, kde jsme strávili zbytek odpoledne. V bazénu proběhl také menší plavecký souboj mezi trenérkou Aničkou a zkušenou plavkyní Luckou, která paní trenérku téměř ve všech stylech suverénně porazila. Na ubytovně už byla připravená večeře, po které se konalo vyhlášení výsledků z celotáborové soutěže. Po vyhlášení jsme si společně zatancovali na večerní diskotéce.
Sobota: A nastal den odjezdu. Po snídani jsme se chopili celkového balení a uklízení pokojů. Letní soustředění v Čáslavi jsme poté zakončili chutným obědem a odebrali se na nádraží, odkud nás vlak dopravil zpět do Brna.