Pondělí 5.7.

Konečně nastal den D a všichni se dočkali atletického soustředění v Čáslavi. Na sraz přišli všichni včas natěšení, co vše za dobrodružství je čeká. Ještě dát rychlou pusu mamce a taťkovi a honem do autobusu. Cesta utekla rychle. Po příjezdu na ubytovnu se děti domluvily, kdo s kým bude na pokoji a potom už jen nadšeně vybalovaly. Letos se konal přátelský závod mezi AC Čáslaví a SK Speedem hned první den příjezdu, a tak trenérky všem oznámily, jaké půjdou disciplíny. Všichni připraveni předvést své maximum se vydali na atletický stadion, kde se rozcvičili a připravili na své disciplíny. Nejdříve nastoupila atletická přípravka chlapců v běhu na 60m, po chlapcích běžela atletická přípravka dívek také 60m. Po běhu následoval skok daleký dívek i chlapců. Závod byl také pro žactvo a tak nechyběly disciplíny jako je běh na 150m, skok daleký nebo také 600m a vrh koulí. Závod pro náš klub byl velice úspěšný a děti tak vybojovaly mnoho medailí.

 

Úterý 6.7.

V úterý si hned po snídani dali obě dvě skupinky jak větších, tak i menších pořádně do těla. Na trénink se šlo do krásného Čáslavského lesoparku, kde se děti nejprve rozběhaly, rozcvičily a pak spolu ve dvojicích běhaly kopečky. Za odměnu si nakonec tréninku samozřejmě menší zahráli i nějakou tu hru na hřišti. Jelikož v úterý svítilo sluníčko a bylo nádherně, rozhodli jsme se místo odpoledního treninku jít po poledním klidu na koupaliště. To bylo jásotu, když se to děti dozvéděly. Někteří strávily celé odpoledne ve vodě a bylo je tařka nemožné z ní vytáhnout. Jiní si hráli na volejbalovém hřišti přehazku, či si házeli frisbeem. Tak či tak všichni si to moc užili natolik, že se jim vůbec nechtělo odejít. Po večeři následoval večerní program ,který byl také akční. Hráli se různé pohybové hry, ale nejvíce si děti oblíbily vybíjenou.

 

Středa 7.7.

,,BUDÍČEK” ozývá se z pokojů dětí jedna z trenérek. Dnes čeká děti den, na který se všichni moc těší. Honem do koupelny vyčistit zoubky, obléct se a jít na snídani. Všichni poctivě nasnídaní čekají na pokyn trenérek, co je dnes čeká. Děti se rozdělí na skupiny mladších a starších. Skupinka starších dětí jde do lesoparku poctivě odběhat trénink, který všichni hravě zvládnou. Rozklus dlouhý 2 kilometry už je pro ně hračka. Úseky dlouhé 150 metrů odběhají také bez problému a pak hurá na oběd. Skupinka mladších mají trénink na hřišti za ubytovnou, kde běhají štafety, které všechny moc baví. Oběd mají spapaný a konečně je čeká cesta do města! První zastávka je samozřejmě v cukrárně, nakoupit si zmrzlinku a nabít tak energii na nákupy. Na náměstí se nachází mnoho obchodů s hračkami a tak děti zavítaly i tam. Jelikož spoustě dětem bylo smutno a myslely na své rodiče, rozhodly se, že nakoupí dárečky i pro ně. Po příjemném dni, strávené běháním a nakupováním se trenérky rozhodly udělat dětem soutěžní večer, kde byly rozděleny do skupinek a soutěžily mezi skupinkami ve vybíjené nebo běhání ve štafetách. Mělo to dokonce takový úspěch, že se zbytek soustředění musela hrát vybíjená alespoň 2x za den!

 

Čtvrtek 8.7.

Jelikož počasí bylo každou chvíli jiné, musely se trenérky přizpůsobit a vymyslet také dobrý trénink. Na čtvrtek si trenérka starších dětí připravila kruhový trénink, který cvičila společně s nimi. Jedno kolo mělo 8 cviků, takže se u toho všichni pořádně zapotili. Dokonce je trenérka namotivovala natolik, že si všichni poctivě dali o jednu sérii navíc. Trenérky s mladšími dětmi se rozhodly udělat dětem menší závod na přespolní běh. Děti tak měly za úkol uběhnout jedno kolečko kolem rybníka, který byl dlouhý 1 kilometr. Protože máme v klubu moc šikovné děti, všichni to zvládly na jedničku. Po obědě tak všechny čekal zasloužený polední klid. Odpolední trénink byl pro starší skupinu náročnější, ale jak se ukázalo, i to zvládli nad očekávání moc dobře. Za úkol měli uběhnout klusem 4-5 kilometrů. Až na pár vyjímek byla trenérka moc mile překvapena, že to opravdu dokázali a dokonce v rychlém tempu. Mladší skupinka dětí se vydala na hřiště za odměnu uběhnutí náročného přespolního běhu. Po večeři měly všichni děti volno, aby mohly trénovat divadelní představení, které jim trenérky zadaly jako jednu z výzev pro plusové body do celotýdenní soutěže.

 

Pátek 9.7.

V pátek byli už skoro všichni za celý týden unavení, ale i tak statečně zvládli dopolední trénink, na kterém si menší vyzkoušeli všemožné atletické disciplíny formou zábavného kruháče a starší si společně s trenérkou zamakali na žebříku a švihadlech. Odpoledne měli všechny týmy čas vypracovat k dokonalosti svá divadelní představení, která si vylosovaly předešlého večera. A jelikož se na nás chvilku před večeří usmálo i sluníčko, měly týmy ještě další šanci jak nasbírat cenné bodíky díky štafetám. Po večeři nám všech pět týmu ukázalo ,jak si secvičily svá představení a jak jsou velice šikovní. Každá pohádka, kterou zahráli byla v jejich podání velice originální a zábavná. Na konci večera bylo vyhlášení vítězů ping-pongového zápasu, soutěže o nejuklizenější pokojíček a samozřejmě nejlepší divadlo. Po tomto vyhlášení byla pro děti připravená diskotéka s hudbou, světýlky, balónky a soutěží v podlízané, jako odměna za to, jak šikovní a hodní celý týden byli.

 

Sobota 10.7.

Sobota byla spíš už v takovém balícím duchu, ale i tak jsme ještě stihli vyhlásit celotýdenní hru v týmech, kde všichni získali něco dobrého za jejich tydenní námahu. Po obědě pro nás přijel autobus a kolem 15 hodiny jsme byli už u vás v Brně .

 

 

Doufáme, že si to děti s námi užily stejně, jako my s nimi a že se se všemi v září, případně na dalším soustředění, opět uvidíme . Vaše trenérky.