Pondělí

Je pondělí 3.7. a konečně nastal ten den, na který se všechny děti moc těšily, den, kdy jsme odjížděli na atletické soustředění do Čáslavi. Ranní odjezd autobusem z Čichnové v Brně proběhl hladce a co nevidět jsme dorazili na místo. Zde se děti domluvily, s kým budou na pokoji, a potom už jen nadšeně vybalovaly. Po obědě jsme se vydali do lesoparku Vodranty, kde jsme strávili odpoledne. Rozdělili jsme děti do skupinek, ve kterých měly možnost získávat body po celý týden. Také jsme zde společně běhali štafety okolo rybníku. Celá trasa byla dlouhá 6x0,5 km a jelikož to všechny děti krásně zvládly, následovala odměna ve formě her. Po večeři jsme se společně pustili do jistě všem známé hry, pexeso, ovšem trošku atleticky pozměněné. Všichni se moc snažili a zapojovali do hry s radostí.

Úterý
Druhý den na atletickém soustředění, tedy v úterý, jsme pokračovali ve skvělých sportovních aktivitách. Dopolední trénink byla opičí dráha, plná kužílků, překážek a žebříku. Děti nejprve procvičovaly dráhu nanečisto, aby si osvojily správnou techniku, a poté jsme změřili čas a ti nejlepší získali cenné body pro své týmy. Odpoledne jsme se vydali do města, kde jsme si dopřáli zaslouženou zmrzlinu. Poté jsme navštívili hračkářství, kde si děti vybraly malé dárky jako odměnu za své úsilí. Nakonec jsme zamířili do suvenýrů, kde si děti mohly zakoupit nějakou tu památku nebo dáreček pro rodiče nebo sourozence. Po večeři jsme se vydali na dětské hřiště plné houpaček, kde jsme strávili zbytek večera. Děti byly nadšené a neměly dost ani když se už začalo stmívat.

Středa
Na hodinách bliklo 7:30 a je tu budíček. Tentokrát děti spaly jak zabité, a tak probuzení trvalo déle..Na programu byl závod, který se tradičně pořádá každé soustředění..Letos bohužel onemocněly čáslavské trenérky, takže se sešlo z tradičního utkání mezi našimi dětmi a čáslaváky..Závod jsme tedy uspořádali jen pro naše děti a sestával ze skoku z místa, hodu raketkami a přespolního běhu. Za zmínku stojí zejména hod raketkou v podání Dana Krčmáře a jeho 35 metrů, skok do dálky z místa a 201 cm Saminky Adedokun. Přespolní běh vyhrála Saminka Adedokun, Gabrielle Chauveau, Alex Trávníček a Ivo Dundáček. Po závodu následoval oběd a polední klid. Aby děti mohly získat nějaké body do celotýdenní soutěže družstev, odpoledne se již neslo ve znamení různých soutěží, jako je běžecké Člověče nezlob se a štafetky. Nejvíce zábavné bylo pro děti oběhnout kolo se svým spoluhráčem z týmu se svázanýma nohama..Jako každý den následovala kolem 18 hodiny večeře. Poté šly trenérky s dětmi na dětské hřiště na konci Čáslavi, které se stalo u dětí velice oblíbeným díky lanovce a velkým prolézačkám..

Čtvrtek
Ve čtvrtek jsme v lesoparku pořádali přespolní běh. Mladší děti běžely 300 m, starší děti pak trať 2x delší a to 600 m. Je třeba říct, že se všechny děti se závodem popraly statečně a zdárně doběhly do cíle. Ze starších chceme vyzdvihnout Saminku Adedokun, která doběhla na prvním místě. Z mladších nejlépe běželi Ivo Dundáček, Gabi Chauveau a Estellka Šárfy. Odpoledne jsme zůstávali na hřišti za naším ubytováním a opět tu byla možnost získat cenné bodíky do týmů. Hráli jsme vlajkovanou a semafor. Během vlajkované soutěžily dva týmy proti sobě, každý člen z týmu měl přiřazené číslo a jakmile uslyšel trenérku vykřiknout dané číslo, musel rychle běžet pro vlajku a vzít ji rychleji než protivník z druhého týmu se stejným číslem. Tato hra sklidila úspěch a všichni jsme se u ní nasmáli.

Pátek
A je tu předposlední den a ten je potřeba si pořádně užít..Dnešní ráno bylo poměrně divoké, a to zejména kvůli očekávání dětí co se vlastně bude dít..Jaký bude program? Před odpoledním lenošením je však potřeba se trochu proběhnout, proto se trenérky rozhodly jít do blízkého lesního parku Vodranty, kde to již děti znaly z předchozích dnů. Nedaleko rybníka jsou krátké kopečky, které si děti zkoušely vyběhnout, a to i na čas..Po tréninku hurá na oběd a potom už konečně to, na co děti čekají celý týden- KOUPALIŠTĚ. To se v Čáslavi nachází přímo uprostřed lesoparku a protože voda stále přitéká, bývá poměrně studená, a tak se všichni mohli pořádně osvěžit.Nově postavená klouzačka do vody byla největší zábavou pro nejmenší děti, starší děti si pak vyhrály s míčkem do vody, zahrát se dal i plážový volejbal. Nechyběl ani tradiční bufet, kde si děti koupily limču nebo zmrzku. Bohužel i toto odpoledne rychle uteklo a bylo potřeba se vrátit zpět na večeři. Poté následovalo velké vyhlašování, a to jak celotýdenní soutěže, bodování pokojů tak zejména závodu v trojboji. Všechny děti netrpělivě poslouchaly a čekaly, na jakém místě se kdo umístil. Odměnou byly krásné diplomy, spousta sladkostí, které si děti mezi sebou spravedlivě rozdělily a v neposlední řadě také medaile za závod.

Sobota
A je tu poslední den. Soustředění rychle uteklo, některé děti nám hlásily, že by byly nejradši, kdyby se soustředění pořádalo každý měsíc. Snídaně, balení, uklízení pokojů a ve volné chvíli ještě děti malovaly obrázky pro paní kuchařky. Ani jsme se nenadáli a už nasedáme do autobusu a jedeme zpět směr Brno. Budeme se zase těšit za rok.