Pondělí

Konečně nastal den D. 8:45 a parkoviště u SŠ Čichnova už bylo plné dětí, které se nedočkavě skládaly u autobusu. 2 hodiny cesty utekly jako voda. Po příjezdu se rozdaly pokojíčky, děti tak měly možnost vytvářet nová přátelství s novými kamarády. První den paní kuchařky nachystaly k obědu palačinky a tak děti byly radostí bez sebe a zvládly sníst i 3 palačinky skoro bez mrknutí. Aby děti měly dost energie na odpolední závod, dostaly polední klid. Každý ho využil jinak. Odpolední závod s místním přátelským klubem AC Čáslav si děti opravdu užily. Sprint i dálka je pro děti zábavná, a tak se našemu klubu povedlo získat několik medailí. Po večeři nastal večerní program, ve kterém se děti rozdělily do 4 skupin, ve kterých budou soutěžit v celotýdenních hrách. Za úkol měly vymyslet název týmu a udělat si své logo, na které budou moci získávat své body. Každé družstvo vymyslelo originální a krásné názvy: Syčáci, Speeďáci, Draci a Hvězdy.

Úterý

,,Budíček” ozývá se v 7:30 ráno v jednom z pokojíčku dětí. Několik nadšenců už bylo dávno na nohách, někteří naopak odpočívali do posledních chvil, co to šlo. Snídaně byla vždy formou menších švédských stolů a tak si každý mohl vybrat, na co měl chuť. Po snídani čekal děti trénink. Skupinka starších dětí šla s jednou z trenérek do lesního parku odběhat krátké kopečky, které zvládly velice dobře. Za odměnu si děti zkoušely techniku hodu oštěpem, která jim šla opravdu hezky. Skupinka mladších dětí si užila trénink formou kužílků, následně pak opičí dráhy, která je u dětí ve veliké oblibě. Na oběd se už obě skupinky dostaly společně a tak děti měly možnost povídat o svých zážitcích svým kamarádům z druhé skupiny. Po odpoledním klidu se celá skupina vydala do lesního parku na odpolední trénink. Na programu byl štafetový běh kolem rybníka. Celá trasa byla dlouhá 1 km a každé z dětí mělo za úkol uběhnout 1 kolo. Pochválit se musí celá skupina, všichni byli stateční a jeden kilometr opravdu uběhl každý bez problému. Proto trenérky zvolily večerní program už pouze na ubytovně, kde následoval kvíz, ve kterém měly týmy za úkol odpovídat na otázky z kategorie pohádek, znalosti ČR a samozřejmě i atletiky.

Středa 

Probudili jsme se do krásného dne , který jsme hned po skvělé snídani pořádně využili. Dopoledne jsme věnovali jak jinak než společnému tréninku. Skupina větších si ho absolvovala v lesoparku a menší zůstali na hřišti, kde si díky opičí dráze vyzkoušeli všelijaké atletické disciplíny. Po nacvičení této dráhy, měli možnost porovnat si své síly a zjistit kdo je v této dráze nejrychlejší, avšak všichni byli tak šikovní, že rozdíly mezi nimi byly opravdu minimální. Odpoledne nastalo to, na co se už všichni netrpělivě těšili. Šli jsme na koupaliště a jelikož si to všichni moc užívali, zůstali jsme zde cele odpoledne . Většina dětí strávila celý ten čas ve vodě, která byla v tomto počasí velice osvěžující. Po večeři jsme navštívili místní dětské hřiště, kde díky hře mohly děti získat nějaké ty bodíky pro svůj tým.

Čtvrtek

Ve čtvrtek nám sice počasí moc nepřálo, ale ani tak jsme se nenechali zastrašit a statečně jsme absolvovali dopolední trénink, který byl opravdu velmi náročný. Dohromady jsme si vyzkoušeli, jak může být každému známá hra, člověče nezlob se, v atletickém podání náročná , avšak některé týmy měly takové štěstí ,že získaly spoustu cenných bodů. Po snědeném obědě jsme se vydali do města, kam se všichni už moc těšili. Jako první jsme zamířili samozřejmě do cukrárny, abychom nabrali potřebnou energii na další nákupy. Další zastávka patřila jak jinak než hračkářství. Po prohlédnutí krásného Čáslavského náměstíčka jsme si to namířili k poslední zastávce a tou byl obchůdek se suvenýry. Zde děti měly možnost koupit nějakou tu maličkost rodičům, bratříčkům, sestřičkám, nebo prarodičům, po kterých se jim už za celý týden stýskalo. Po večeři měly děti čas na to, aby v týmech nacvičily divadlo, které jim bylo zadáno a které bylo další součástí celotýdenní soutěže.

Pátek

V pátek stále pokračovalo chladnější počasí, ale nám to nevadilo. S mladšími dětmi jsme se opět vydali do lesa, kde si děti zkusily výběhy kopečků. Potom za odměnu samozřejmě následovaly hry jako mrazík nebo rybičky rybáři. Starší děti absolvovaly trénink s paní trenérkou a staršími atlety. Po obědě nastal čas, kdy už všichni pilovali divadlo, sháněli kostýmy a připravovali se na odpoledne, kdy jsme měli naplánované představení divadel všech týmů. Moc jsme se těšili, co nám děti předvedou. Každý tým si nalosoval jednu z pohádek: O perníkové chaloupce, Červená karkulka, Tři oříšky pro popelku a O Šípkové Růžence. Některé týmy představení pojaly velmi originálně a všichni jsme se u toho nasmáli. Za divadlo bylo možné získat velký počet bodů a tyto body mohly rozhodnout o celkovém pořadí. Nejlepší divadlo předvedl tým Draků. Následovala večeře a pak už očekávané vyhlášení celotýdenní soutěže, vyhrál tým Syčáků, ale vzhledem k tomu, že byli všichni moc šikovní, rozdali jsme sladké ceny pro všechny. Večer jsme zakončili diskotékou a volným programem.

Sobota

Poslední den. Hurá na snídani a pak celé dopoledne probíhalo v duchu balení a uklízení. Všichni už se těšili, že zase uvidí své rodiče a sourozence. Soustředění jsme si užili a snad se příští rok v Čáslavi opět sejdeme.